Daugiau apie plastiką sužinokite specialiame leidinyje

Sintetinės medžiagos, paprastai vadinamos plastiku, yra plačiai paplitusios mūsų gyvenime. Neatsiejami mūsų kasdienio gyvenimo daiktai, tokie kaip maisto pakuotės, drabužiai, baldai, transporto priemonės, statybinės medžiagos ir net atsarginės mūsų kūno dalys, kaip protezai ir dantų plombos, yra pagaminti iš plastiko. Esant tokiai gausybei gaminių, nenuostabu, kad iš šiuo metu esančio plastiko pagaminus plėvelę, jos užtektų apvynioti žemę šešis kartus. Ir tai dar ne viskas: plastiko suvartojimas visame pasaulyje ir toliau auga taip greitai, kad kiekvienais metais pasaulyje jo pagaminama daugiau nei 300 milijonų tonų.

Kartu su partneriais iš skirtingų Baltijos jūros regiono šalių paruošėme specialų leidinį apie plastiką. Šiame leidinyje daugiausiai dėmesio skiriama informacijai apie plastiko gaminiuose slypinčias pavojingas chemines medžiagas.

Leidinyje rasite plastiko sudėties paaiškinimus, dažniausiai pasitaikančias pavojingas chemines medžiagas jame ir jų patekimo į organizmą kelius. Taip pat čia rasite patarimų, kaip kiekvienas gali apsaugoti savo sveikatą, aplinką ir vandenynus nuo plastiko. Sužinosite, kuo pakeisti plastiko gaminius kasdieniame gyvenime.

Leidinį rasite čia.

No comments!

Write a review

El. pašto adresas nebus skelbiamas.